Fotograaf

______________________________________________________________________________

Sinds een jaar of 35 bezoek ik festivals en fotografeer fanatiek folkloristische dansgroepen in de ruimste zin van het woord.

Door een Duitse groep werd ik eens toegeroepen. “Da hast Du ja unser Trachten Fotograf” ofwel  in onze taal “Daar heb je onze Fotograaf”.

Sindsdien noem ik me klederdrachtenfotograaf

De CIOFF Festival Kalenders 1995 – 1996 en 1997 zijn door mij ontworpen en hierop pronk

ten mijn foto’s in 70 landen van de wereld.  Tot 1995 had de CIOFF kalender een éénzijdige kleur, de laatste kleur was lichtblauw.Sinds ik deze kalender in 1996 heb aangeleverd in kleur is deze kalender, misschien door mijn bijdrage, gelukkig in kleur en niet meer éénzijdig.

Ik kreeg in 2006 een uitnodiging van de dansgroep uit  Ameland voor de Districtsdag Noord, waar op  stond aan de Federatie Fotograaf, hetgeen me ertoe bracht om, nu ik in 2006 volledig ben overgestapt naar digitale fotografie en na een lezing over mijn hobby bij onze Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland, me in het vervolg uit te geven als:

Federatie – Folklore – Fotograaf

Tegenwoordig wordt ik regelmatig uitgenodigd om als freelance Fotograaf of als Festivalfotograaf deel te nemen aan diverse activiteiten om te komen fotograferen, hetgeen me, in mijn bijzondere hobby, erg veel voldoening geeft. En zoals U op de linkerfoto kunt zien, draag ik hierbij altijd een pet omgekeerd op mijn hoofd, met allemaal Folklore speldjes ontvangen van diverse Folkloregroepen van over de hele wereld. Als de groepen me zien willen ze altijd even kijken of ik hun speldje er ook bij heb.

Helaas ben ik op 1 Juni 2018 na 35 jaar gestopt met fotograferen naar aanleiding op de Wet op de Privacy van 25 Mei 2018, maar tijdens de EUROPEADE 2019 in Frankenberg heb ik nog gefotografeerd met mijn telefoon.

m.u.v. Zwitserland, want dit is geen EU land en hier gelden andere regels.

Bezoekers

Avatar