Mijn Verzameling overdragen:

Op 24 September j.l. ben ik begonnen met het overdragen van mijn verzameling aan één van de Groepen, welke ik sinds 30,5 jaar in mijn verzameling had.En hierna gaan er in 2020 meer volgen en …..
Waarom deze overdracht ?
Ik heb, net als U en alle andere mensen niet het eeuwige leven en ik ben sinds mijn 70e jaar bezig mijn verzameling compleet over te dragen aan iemand, die dit op mijn, maar daarna op zijn of haar manier voort wil zetten. Ik heb nu 3 jaar intensief gezocht naar een passend persoon, maar helaas. Zowel de Federatie als ook andere grote organisaties hebben geen belangstelling, omdat mijn verzameling te gróót is, het zijn slecht 196 boeken vol informatie over Folklore van ongeveer 4000 Dansgroepen uit 96 landen. Nu ben ik 73 jaar en dacht opeens aan het individueel onderbrengen van mijn informatie aan die groepen, die het betreffen en ik hoop dat ik dit, bij leven en welzijn op mijn 80e heb volbracht. Voor ik verder ga, schrijf ik de desbetreffende groep per email aan of er belangstelling is voor mijn plan.
Alle verzamelingen worden daarna nagelopen, ge-update en gescand, zodat ikzelf mijn verzameling digitaal heb om deze nog eens na te kunnen zien.
Mijn eerste overdracht …..
Op 24 September j.l. ben ik tijdens onze reis door het Odenwald in Zuid-Hessen begonnen om een gedeelte van mijn verzameling t.w. de informatie van de Trachtengruppe Mörlenbach uit de gelijknamige stad over te dragen aan het VVV ofwel de Touristik in het Rathaus van deze Stad.
Helaas bestaat deze groep al enkele jaren niet meer. Deze groep had ik 31 jaar in mijn verzameling en met hen had ik het eerste contact in Maart 1989 met het VVV van deze stad. Hieruit ontstond een contact met deze groep en hebben met onze Twentse Groep uitgewisseld. Ook was ik als fotograaf te gast bij de 1200 jaar viering van deze stad, waarvan ik in mijn verzameling de nodige foto’s had. Het was een zeer prettige ontmoeting op 24 september en men was van mijn verzameling over hen zeer onder de indruk. Deze map omvatte 78 pagina en blijft voortbestaan in hun Stadsarchief, hetgeen daar beheert wordt door de Touristik. Ik kreeg namens de Burgemeester een porseleinen bordje van deze stad met daarbij een uitnodiging om in 2020 hun 1225 jaar Stadt Mörlenbach te komen vieren. Tijdens deze activiteit zal ik alle verzamel-mappen van Hessen-Zuid overdragen.
Glanerbrug, 20 Oktober 2019

VERVOLG VERZAMELING: (vandaag – 25 Juni 2020) –

In een tijd van het Coronavirus hebben we hier genoeg tijd voor.

De volgende verzameling kan overgedragen worden:

Folkloristische Dansgroep ’t Aol Volk uit Emmen

Met de volgende Folkloristische Dansgroepen ben ik bezig t.w. uit District Noord – waarbij ik deze verzameling graag wil overgedragen aan de Voorzitter van desbetreffende Dansgroep.

Aaldhiepen uit Hindeloopen – Boalserter Skotsploech uit Bolsward – Eastergoa Skotsers uit Burgum – Dockummer Skotsploech uit Dokkum – Folkloristische Dansgroep AmelandTjonger Skotsploech uit Heerenveen – Ljouwerter Skotsploech uit Leeuwarden en de Snitser Skotsploech uit Sneek en VTV Terschelling ( deze laatste is geen lid meer van de Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland.

Enkele Dansgroepen zijn inmiddels opgeheven en deze verzamelingen wil ik graag overgedragen aan een stadsarchief van de desbetreffende stad, zoals:

De Grunneger Daansers uit Zandeweer – “t Hogeland uit Uithuizen 

Verder ben ik bezig met enkele Dansgroepen uit District Oost en wel:

Folkloristische Dansgroep “De Stedeker Daansers” uit Diepenheim – De Folkloristische Vereeniging Markelo en Folkloristische Dansgroep  “De Plaggenmeijers” uit Rekken.

Uit Duitsland ben ik bezig met enkele Dansgroepen uit de deelstaat Niedersachsen en wel:

Artländer Trachtengruppe BADBERGEN – Volkstanzkreis WINSEN/Luhe en Volkstanz-und Trachtengruppe SATERLAND – Vierländer Speeldeel “De Veerlanner” uit Hamburg

Bezoekers

Avatar