Vervolg Geschiedenis – Deel 1

______________________________________________________________________________


Mijn verzameling “Internationale Folklore” is uitgebreid tot een wereldwijde verzameling over internationale dansgroepen. In 34 jaar verzamelde ik gegevens over de klederdrachten, de muziek met indien mogelijk bladmuziek en dansbeschrijvingen en ander attributen van ongeveer 4000 dansgroepen uit 96 landen van de wereld.

 

Tijdens het verzamelen en het leggen van diverse contacten maak ik gebruik van een visitekaartje, bij velen van U bekend met mijn eigen danslogo, welke ik aan de hand van een eigen gemaakte foto heb laten ontwerpen door een bekende tekenaar. Tegenwoordig gebruik ik visitekaartjes met mijn eigen foto van mij, waarop op de achtergrond mijn gehele verzameling te zien is.

 

Wanneer ik Folkloristische Activiteiten bezoek, ga ik aks volgt te werk. Voordat ik naar een activiteit ga, informeer ik eerst bij de organisatie of ik de adressenlijst toegestuurd of gemaild kan krijgen. Dat scheelt enorm veel werk bij het rechercheren naar informatie. Ik kan dan de respectievelijke Leider direkt aanspreken en wordt ik niet van het kastje naar de muur gestuurd.

 

Tijdens de Folkloristische activiteit vraag ik de dansgroepen naar informatie over hun klederdracht (zowel man als vrouw), de muziek (indien nodig met noten/bladmuziek en dansbeschrijvingen) en de soorten instrumenten, welke gebruikt worden alsmede informatie over diverse dansen. Kort en goed wil ik graag alles over de Groepen weten en heb ik graag hun gehele choreografie.

Meestal ontvang ik van de Dansgroepen een fotokaart, een folder of een sticker of zelfs een boekje over hun klederdrachten, maar ook attributen als een CD, DVD, vaantjes e.a. Wat ik niet aan informatie kan krijgen schiet ik met mijn camera erbij en maak zo allerlei foto’s van deze dansgroepen.

Onlangs vertelde mij iemand

“Oh, U bent die man, die zoveel plaatjes heeft

van allerlei dansgroepen

(Lees citaat uit het Sjoernaal van

De Boalserter Dansgroep)

Bezoekers

Avatar